koker-kleinschermafbeelding-2017-06-02-om-11-54-42

kokers

Kokerkappen hebben wij in vele soorten en maten; platte kokers, smalle kokers, brede kokers, grote, kleine, witte, paarse en gele, noem het maar op… Dus zetten wij op deze pagina een overzicht van alle kokers die wij standaard maken. 

 

Wij maken kokerkappen in de doorsnedes: Ø12cm, Ø14cm, Ø18cm, Ø20cm, Ø25cm, Ø32cm, Ø40cm, Ø47cm, Ø61cm, Ø80cm en Ø100cm en in 2017 komt daar ook nog Ø54cm(*) bij!

 

Zit de gewenste maat er net niet bij? Wij kunnen de hoogte van de kokers ook bij- snijden. Hiervoor rekenen wij een toeslag.

 

Denk er wel om dat wij, net als de kapper, de kapjes wel korter kunnen maken, maar niet langer dan de hoogste maat.

 

Onze kokerkappen kunnen zowel hangend als staand gebruikt worden, je kunt ze namelijk gewoon omdraaien!

 

NB. Als wij kokers in organza maken kan dat andere hoogtematen geven. Dat komt doordat organza wordt afgebiesd en niet omgeslagen, zoals onze andere kappen. Het scheelt niet veel, maar hier en daar een centimetertje. Voor de volledigheid staan alle organza maten daarom apart vermeld in onze productoverzichten.

 

 

(*): de afmeting Ø54/h25cm is in voorbereiding en zal in de loop van 2017 verkrijgbaar zijn.

blenders

Om je hanglamp helemaal af te maken, maken wij voor onze kokerkappen vanaf de diameter Ø25cm passende blenders. Een blender (ook wel deksel of diffuser genoemd) zorgt ervoor dat je van onderaf niet recht in de gloeilamp kunt kijken, als je bijvoorbeeld aan tafel zit. Ook zorgt een blender voor meer diffuus licht. Wij maken blenders van hetzelfde materiaal als onze lampenkappen. Standaard in wit, voor de beste lichtopbrengst, maar als je wilt kunnen wij ze ook in alle andere Basic stoffen maken. (NB. het is niet mogelijk blenders in organza te maken)